Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Ми дістанемо російську колонію, якою Україна була до 2013 року", - Портников

Боротьба за владу в Україні в умовах російської агресії має бути відповідальною, а проукраїнські сили мають виступати широким фронтом. Таку думку висловив політичний оглядач Віталій Портников в інтерв'ю Ukrlife.TV.

"В умовах країни, яка воює, країни, що перебуває під загрозою зовнішньої агресії, і ця агресія нікуди не поділася. Країни, в якій немає контрольованих нею міжнародно визнаних кордонів, будь-яка боротьба за владу є зрадою національних інтересів", – розповів він.

Журналіст зазначив, що Україні необхідний широкий національний рух політичних сил, які виступають за національну єдність.

"Тільки така єдність може привести нас до певного успіху в державному будівництві. Я маю на увазі не підвищення рівня життя. Підвищення рівня життя в розореній економічними негараздами і довголітнім кримінально-олігархічним правлінням країні, про поліпшення рівня життя серйозно можна говорити лише за десятиліття. Нам жити в бідній країні ще років 20–25, навіть якщо ми успішно проведемо всі реформи", – наголосив він.

Портников зазначив, що в країнах Європейського Союзу, які не так давно приєдналися до ЄС і провели всі реформи, люди все одно виїздять із більшими темпами, ніж із України. Він додав, що вікно можливостей для України ще є і може зникнути після відновлення територіальної цілісності країни, коли до проросійського електорату приєднаються жителі окупованих територій.

"До електорату, який традиційно голосує за проросійські політичні сили додасться ще два–три мільйони населення, ще більш проросійськи налаштованого. Не потрібно думати, що роки окупації пройдуть дарма і що настрої значної частини населення не зміниться у бік необхідності жити і розуміти агресора", – пояснив політичний оглядач.

Він нагадав, що 2013 року голоси за проросійські і патріотичні партії ділилися приблизно порівну і все вирішували голоси жителів центральної України, що "коливалися залежно від економічної ситуації", яка залишатиметься досить складною найближчими роками.

"Ми дістанемо російську колонію, якою Україна була до 2013 року. Ось це є те, що ми можемо здобути внаслідок нинішніх політичних процесів", – підсумував журналіст.

Зараз в Україні набирає обертів конфлікт між силовими структурами. Генпрокуратура оголосила співробітнику НАБУ про підозру в провокації хабара. У НАБУ заявили, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, і назвали такі дії правоохоронців "диверсією". Після інциденту бюро припинило всі операції під прикриттям. Відомства обмінялися низкою взаємних обвинувачень.

Паралельно розвивається конфлікт між владою і силовиками з одного боку та прихильниками партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі – з іншого. Саакашвілі затримали у Києві ввечері 8 грудня. Його відправили у Головне управління Служби безпеки України у Києві та Київській області. Потім, за даними генпрокурора Юрія Луценка, політика помістили в ізолятор тимчасового тримання.

5 грудня Луценко заявляв, що оточення Саакашвілі отримало з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади. Екс-президент Грузії спростовував ці обвинувачення.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ