Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Ми дурницями займаємось", - Саакашвілі прибув на допит до СБУ

Лідер партії «Рух нових сил», екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі прибув на допит до головного управління Служби безпеки України в Києві.
Фото: Олена Ляхович

«Я ходжу на всі допити, я підписую різні папери, я беру участь у різних слідчих діях, я регулярно заявляюся на судах. Але ми зараз дурницями займаємося, бозна-чим замість того, щоб займатися справою. А вони нас всіх розводять і ще отримують від цього задоволення», – сказав Саакашвілі журналістам перед допитом.

Крім того, він заявив, що напередодні давав свідчення Генпрокуратурі у справі про розстріли на Майдані у 2014 році. Наразі у Генпрокуратурі не коментували цих заяв Саакашвілі. Допит в СБУ проводиться у рамках справи щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності.

У грудні минулого року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з лідером «Руху нових сил».

Нагадаємо, що Саакашвілі затримали 8 грудня 2017 року на квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Міхеїла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ