Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Ми не збираємося ні з ким сваритися через трубу, - Янукович

Україна займатиме прагматичну й виважену позицію в питаннях співробітництва в газовій сфері. Йдеться як про диверсифікацію джерел газопостачання, так і про ідею створення газотранспортного консорціуму. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у Давосі, відповідаючи на запитання українських ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми не збираємося ні з ким сваритися. Ми хочемо підійти до цього виважено, з розумом, таким чином, щоб знайти у нашій співпраці, партнерстві вигоди для всіх», - сказав Глава держави.

Водночас Віктор Янукович наголосив: співпраця в рамках консорціуму є можливою на рівних умовах. «Якщо говорити про консорціум – тут ні про яку боротьбу не йдеться. Мова йде про те, щоб об'єднати ресурси учасників консорціуму, які б мали можливість забезпечити стабільне постачання певних обсягів газу в Європу», - підкреслив він. Президент додав, що йдеться також про забезпечення технічної надійності ГТС та ресурсів для її модернізації, для якої потрібно близько 5-7 мільярдів доларів.

Безумовно, зауважив Глава держави, Україна в даному питанні укладатиме домовленості на вигідних для себе умовах. «Немає необхідності тут щось комусь доводити – треба підійти прагматично до цього питання, прозоро, і прийняти рішення».

Президент особливо наголосив, що Україна зацікавлена у прозорості експлуатації національної ГТС, адже це означає також її надійність.

Крім того, Віктор Янукович акцентував увагу на важливості впровадження в Україні ефективних підходів до використання енергоносіїв та диверсифікації джерел енергопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ