Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Ми цього тижня починаємо процеси рекультивації на полігоні власними силами, - Садовий

Мінфін погодив проект Львова щодо фінансування Європейським інвестиційним банком реконструкції полігону ТПВ та будівництва нового сміттєпереробного заводу. Мова йде про суму 75 млн євро. Також мер розповів, що цього тижня місто своїми силами буде розпочинати рекультивацію полігону, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми маємо погодження міністерства регіональної політики. Прем’єр-міністр говорив про погодження мінфіну. Дійсно, мінфін погодив суму 75 млн. Наступний етап – це мінрегіонбуд має провести ще один відбір і лише після цього можна говорити про підписання фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком. Є тверда, принципова позиція Європейського інвестиційного банку і львівський проект визначений як перспективний та пріоритетний. Але не всі чиновники в Уряді це підтримують. Тому мені слова прем’єр-міністра є дуже цінними. Це питання на Уряді буде ще розглядатись.

Ми цього тижня починаємо процеси рекультивації на полігоні власними силами, ми не будемо чекати, поки ці кошти прийдуть. Бо ці кошти, щоб реально почали працювати, треба півроку. Це складна процедура. Але це живі кошти на 25 років під 1-1,5% річних. Наша амбіція – збудувати найсучасніший завод в Україні. Нічого побідного в Україні нема. 99% сміття в Україні захоронюють, ніхто його не сортує належно. Ми хочемо показати на прикладі Львова, як це треба зробити.

У нас щодня відбуваються дискусії з активістами, з сільським головою. В четвер я мав зустріч зі сільським головою, в п’ятницю ми мали зустріч з активістами Малехова, Грибович, Дублян, які були на зустрічі з прем’єр-міністром. Всі все розуміють. Якщо забрати політику, невміння людей сприймати реалії такими, якими вони є, тоді все гаразд. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння з Малеховом, з Грибовичами, але для цього потрібне час. Рекультивацію ми розпочинаємо, школу ми будуємо, ми рухаємось чітко вперед. Люди повинні побачити, що ми чітко йдемо до тої цілі, яку ми собі поставили – цей полігон має бути закритий. Але закрити його треба правильно, для цього треба 4 роки важкої, системної роботи. Починаємо за місцеві кошти, банк твердий у своїх намірах нам дати кошти, будемо мати підтримку Європейського банку, тому і полігон якісно закриємо, і завод якісно збудуємо», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ