Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Ми як влада беремо на себе зустрічні зобов'язання і повинні їх виконувати», - Уляна Пак

На сьогоднішньому пленарному засіданні сесії ЛМР депутати 48 голосами підтримали Статут територіальної громади м. Львова. Міський голова Львова одразу після голосування підписав цю ухвалу.

«Хочу зазначити, що цей документ пройшов правову експертизу, він чітко відповідає нормам законодавства. Всі ті зауваження, які нам надали експертні установи, ми врахували. Це крок вперед не тільки у межах Львова, а й у межах цілої України. Нещодавно в Раді Європи ми говорили про те, що норми про депутатську етику є необхідними для боротьби з корупцією. У нашому Статуті ці норми уже є", -  зазначила на пленарному засіданні сесії ЛМР депутатка фракції БПП «Солідарність» Уляна Пак.

Правову експертизу проекту Статуту провела низка експертних організацій:

- Науково-дослідний інститут державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України.

- Інститут держави і права ім. В. М. Корецького НАН України.

- ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна».

«Ми голосуємо зараз на за Статут міста, ми голосуємо за суспільний договір, в якому ми як влада беремо на себе зустрічні зобов'язання і повинні їх виконувати. Ми дуже багато уваги приділили розгляду пропозицій від громади, і дуже багато норм було ініційовано саме громадою. До прикладу, електронний реєстр майна - ця ідея була взята від громади», - додала Уляна Пак, яка була у складі робочої групи з напрацювання проекту Статуту територіальної громади м. Львова.

Для підготовки Статуту було утворено робочу групу відповідно до ухвали Львівської міської ради від 31.03.2016 № 351 «Про утворення робочої групи для підготовки Статуту територіальної громади м. Львова». Робоча група працювала над підготовкою Статуту 21 місяць, також проводили громадські слухання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ