Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Ми закриваємо Грибовицьке сміттєзвалище – Садовий

Сьогодні відбудеться позачергове засідання обласної та міської рад, де обговорюватимуть питання Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий озвучив свою позицію з цього приводу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми прийняли принципове і остаточне рішення – сміттєзвалище в Грибовичах закриваємо. В кінці вересня завершуємо тендер на розробку проектно-технічної документації на закриття та рекультивацію старого сміттєзвалища. Ми підписали угоду з підрозділом Світового банку – Міжнародною фінансової корпорацією, на визначення найкращої для нас технології подальшої роботи зі сміттям. Але під це потрібна ділянка.

На сьогодні найважливіше – ділянка для нового полігону. І це питання має вирішити обласна рада. Ця нова ділянка потрібна області не менше ніж місту, адже 50% усього сміття на полігоні походить не зі Львова, а з обласних населених пунктів.

Друге важливе питання – це вивезення гудронів, які найбільше отруюють навколишні землі. Це власність приватних структур, дозвіл на завезення гудронів давала область і вирішити це лише в компетенції державних структур», - наголосив міський голова Львова.

Крім того, сьогодні о 12.00 год розпочалась координаційна зустріч у міській раді щодо цього питання.

«О 12 год у міській раді розпочинається координаційна зустріч, на яку я запросив виконувача обов’язки голови обласної ради, керівників фракцій обласної ради, голову екологічної комісії, заступника голови обласної державної адміністрації. Будуть керівники міста, голова Жовківського району, голови Грибович, Малехова, щоб спільно пропрацювати це важливе питання.

Основне питання – місце під розташування нового полігону. Ми прийняли стратегічне рішення – полігон закриваємо. Зараз відбуваються торги, 29 вересня – відкриття конвертів щодо технічної документації по рекультивації та закриттю полігону.

На сьогоднішню «Збиранку» 50% сміття вивозить міста, а 50% - область. Ми повинні вирішити питання гудронів та питання нового місця для полігону.

Те, що стосувалось міста, ми зробили. Експертизу провели, минулого тижня у міністерстві екології ми отримали позитивний висновок», - зазначив мер Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ