Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ми здатні захистити державу - Президент

"Ми здатні захистити нашу державу", - заявив Президент. Інформація надана прес-службою Президента України.

Україна розглядає вирішення проблем на Сході виключно мирним шляхом і буде відповідально ставитися до виконання Мінських домовленостей, проте – готуватиметься до рішучих дій на випадок негативного сценарію, заявив Президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України.

"Ми здатні захистити нашу державу", - заявив Президент. Він повідомив, що, як Верховний Головнокомандувач, дав відповідні доручення начальнику Генерального штабу та Міністру оборони. "Сьогодні сформовані декілька нових частин і з’єднань, які дозволять вже зараз перекрити можливі наступи в напрямках Маріуполя-Бердянська, Харкова і північніше Луганська, Дніпропетровської області", - заявив Президент.

За словами Глави держави, план по спорудженню фортифікаційних споруд першої, другої і третьої лінії чітко виконується. "Забезпечення наших Збройних сил новітньою технікою, як наступальною, так і розвідувальною, і системами управління вогнем триває достатньо ефективно", - сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що запропонує РНБО розглянути питання про внесення до Верховної Ради подання по скасуванню дії Закону про особливості місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей.

"Цей закон дався нам дуже нелегко. Але Україна продемонструвала своє надзвичайно відповідальне ставлення до Мінських домовленостей, продемонструвала всьому світу рішучість і налаштованість на мирний діалог. Цей Закон нам допоміг зупинити агресію і не дати нікому жодного приводу для того, щоб звинувачувати Україну у відході від мирного процесу, відході від пропозиції щодо політичного діалогу", - сказав Президент.

Петро Порошенко висловив переконання, що РНБО і Верховна Рада підтримають таке рішення і скасують дію цього Закону "як такого, який відіграв свою надзвичайну роль".

Президент підкреслив, що скасування цього Закону не означає відхід від Мінських домовленостей. За його словами, Київ буде готовий прийняти новий Закон за наступних умов: стійкого припинення вогню, відведення військ від лінії зіткнення, чіткої демаркації лінії зіткнення, яка зафіксована 5 вересня у Мінському протоколі, звільнення всіх заручників, в тому числі і тих, хто незаконно утримується на території Російської Федерації, а також за умов скасування незаконного виборчого фарсу від 2 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ