Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Минулої доби різке загострення ситуації на Донецькому напрямку

Минулої доби українські військові зафіксували різке загострення ситуації на Донецькому напрямку, зокрема, біля Авдіївки позиції українських військових обстрілювали з танків. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Речник зазначив, що з 5 до майже 9 ранку незаконні збройні формування вели інтенсивний вогонь з важкого озброєння по позиціях українських військових на ділянці Авдіївка та на позиції "Шахта Бутовка".

"В обох місцях ворог застосовував міномети, а поблизу Авдіївці – відкривав вогонь з танків. Кількість снарядів, випущених під час цієї збройної провокації, наблизилась до позначки "80". Українські військові оперативно зреагували на загострення ситуації та відкрили вогонь у відповідь, в тому числі з бронетехніки", - сказав Лисенко.

Речник також уточнив, що у Березовому, де отримав поранення український військовий, бойовики застосували гранатомети різних систем та кулеметів, обстріл з яких тривав понад годину.

"У Водяному окупанти провели 4 обстріли, одних з яких був мінометним. По два обстріли з легкого озброєння зафіксували у Павлополі та Талаківці", - додав Лисенко.

Як повідомлялося, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 16 разів відкривали вогонь, у т.ч. застосовуючи міномети і танки. Поранення різного ступеню важкості отримали 4 українських військовослужбовців.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ