Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулоріч ЗахОК призвало до війська 1 300 контрактників

В 2009 році Територіальними центрами комплектування військовослужбовців за контрактом призвано на військову службу 1 387 осіб. Про це сьогодні, 31 березня під час брифінгу повідомив начальник відділу призову та комплектування територіального управління Західного оперативного командування полковник Валерій Рибачук.

 

За його словами, в середньому кожен інструктор таких центрів повинен залучити 15 контрактників, в 2010 році це зобов’язання зросте до 20. «Ми виконуємо це завдання десь на 85 %», – додав полковник.

 

Валерій Рибачук зауважив, що через невелике фінансове забезпечення охочих йти на військову службу за контрактом небагато. «Є державна програма переходу на контрактну службу до 2015 року, однак вона може бути не виконана, якщо не покращиться фінансове забезпечення», – каже він.

 

Контрактник-початківець отримує зарплату у 890 гривень. Максимум, скільки зможе отримувати такий військовослужбовець з часом, це 2000 гривень. Втім, такі військові мають ряд пільг, зокрема можуть безкоштовно навчатися у профільних ВНЗ, школах сержантів, здобувати паралельно цивільну спеціальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ