Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мирон Юсипович пояснив, куди зникли 2 тис. євро

Диригент Львівської опери Мирон Осипович обурений публікаціями у львівських ЗМІ, які натякають, що організатори доброчинного проекту, до якого він має причетність, присвоїли 2 тис. євро, призначені для допомоги дітям учасників АТО. Про це він розповів у коментарі кореспонденту Гал-інфо.

Нагадаємо, 27 квітня, прес-служба Львівської ради повідомила про те, що представники Львівської опери у співпраці з Львівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у приміщенні львівської Ратуші передали дітям учасників АТО 8 тис. 50 євро допомоги. Водночас у листі міського голови Андрія Садового до директора Львівської опери Тадея Єдера з проханням надати приміщення театру для благодійної акції йдеться про 10 тисяч євро.

Як розповів Мирон Юсипович, кошти були зібрані під час спільних гастролей львівських та польських артистів.

«Ми спершу планували передати 15-20 тис. євро, але в театрі з нас почали вимагати кошти, оскільки ми були на гастролях. То ж ми зі свого боку змогли зібрати трохи більше як 5 тис. євро. Решту 5 тис. євро мала намір пожертвувати польська сторона, але від них надійшло тільки більше як 2 тис. євро», - сказав Юсипович.

Причина такого вчинку польських артистів, зазначив диригент, полягає в тому, що від одного з організаторів гастролей, керівника агенції Iva-art Яцека Радольського у Львівському театрі опери, за словами Мирона Юсиповича, зажадали плати за  оренду зали під час проведення акції - 30 тис. грн.

«Я думав, вони (поляки, - ред.) взагалі нічого не дадуть. Як можна було вимагати гроші за оренду, ми ж мали намір презентувати програму «Вечір класичної оперети», яка йде у нашому театрі. Ми мали платити за показ власної вистави?», - обурений він.

Мирон Юсипович зазначив, що контракт з польськими артистами підписаний до кінця 2016 року. Були наміри продовжити співпрацю в 2017 році, але чи вдасться їх здійснити, наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ