Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мирослав Продан: У квітні близько 95% сум ПДВ відшкодовано автоматично

Завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ, процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично, - Урядовий портал.

У квітні по лютневих деклараціях, поданих у березні, близько 95% заявлених до відшкодування сум податку підтверджено камерально. Про це заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час робочої наради в ГУ у Тернопільській області за участі голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни.

«Сьогодні суб’єкт господарювання у режимі он-лайн може відслідкувати всю процедуру відшкодування - від подачі заявки до зарахування коштів на рахунок. У квітні майже 95% сум ПДВ суб’єкти получили в рамках законодавчих процедур за результатами камеральних перевірок. Це великий  позитив і для нас, і для бізнесу», – підкреслив Мирослав Продан.

За його словами, ефективне впровадження автоматичної системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ дозволить покінчити із зловживаннями з цим податком. Наразі автоматична система тестується, а з 1 липня запрацює у штатному режимі.

Мирослав Продан також відзначив, що у ДФС є напрацювання щодо впровадження автоматичної системи критеріїв ризиків з податку на прибуток.

«На рівні центрального апарату за участі міжнародних фахівців розробляється автоматична система критеріїв ризиків з податку на прибуток. Я глибоко переконаний, що  виключивши вплив людського фактору на процеси адміністрування податків, ми зможемо позбутися корупції», – наголосив Мирослав Продан.

Під час наради очільник ДФС також розповів про напрями реформування фіскальної служби. Зокрема, йшлося про напрацювання щодо підвищення рівня оплати праці її працівників. Мирослав Продан також відзначив важливість співпраці місцевих працівників ДФС з представниками облдержадміністрацій, особливо у залученні перевиконаних митних надходжень на розвиток інфраструктури регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ