Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники «посортували» 5 тонн спортивних товарів з Німеччини

Спортивні товари торгової марки «Helly Hansen» вагою 5 тонн намалались ввезти з порушенням митних правил. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

Партію спортивних товарів, серед яких були одяг, головні убори для дорослих і різноманітний інвентар для заняття лижним спортом та ковзани, ввозили підприємці до України з Німеччини. Весь асортимент спортивного спорядження виготовлений під торгівельною маркою «Helly Hansen Deutscland Gmbh».

Всі 5 тонн спортивних товарів на загальну суму 300 тис. доларів США прямували до відомої столичної мережі спортивних магазинів, проте на прилавки потрапить не весь асортимент.

Під час митного огляду вантажу були виявлені розбіжності між заявленим в документах на вантаж та тим, що було насправді. З поміж всього загалу товару 360 жіночих кальсонів та 200 чоловічих фуфайок насправді були вироблені в Таїланді та Португалії, а не у В`єтнамі, як говорилось в документах. Тобто, підприємці надали в митницю документи на товар, що містили неправдиві дані щодо країни виробництва товару. А зміна країни-виробника впливає і на суму митних платежів.

Товар, що став предметом порушення митних правил вилучено. Його вартість становить 118 тис. грн. Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 352 Митного кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ