Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Митниця цього року вилучила понад 40 кілограмів кокаїну

З початку року Державною митною службою України вилучено з незаконного обігу 40,12 кг кокаїну. Про це розповів начальник Департаменту боротьби з контрабандою, аналізу ризиків та протидії корупції Олександр Попівняк. Повідомили у Держмитслужбі.

"Цього року найбільше вилучено кокаїну, понад 40 кг", - зазначив він.
За його словами, найбільше фактів незаконного переміщення через митний кордон цього виду наркотичних речовин виявлено у морських та авіаційних пунктахперетинукордону.

"Якщо ми говоримо про такий наркотик, як кокаїн, то це перш за все морських шлях та авіаційні кур’єри. Зокрема тільки минулого року ми спільно з СБУ затримали 4 випадки кур’єрів-ковтачів в аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни", які ковтали та перевозили у капсулах наркотичні речовини, зокрема кокаїн", - зазначив він.

Митник також зазначив, що використовуються різноманітні схеми незаконного ввезення в державу наркотиків. "Наприклад, у вантажі зі свіжими ананасами, які направлялися з однієї із країн Латинської Америки в Україну було виявлено 38 кг кокаїну, прихованого всередині плодів ананасів", - розповів О. Попівняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ