Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Митрополит УПЦ МП очолив список «Регіонів» до Одеської облради

Представники Української православної церкви Московського (УПЦ МП) і Київського патріархатів візьмуть активну участь у виборах до місцевих рад. Як передає «NGO.Donetsk», список Партії регіонів в Одеську облраду очолить митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ МП Агафангел (Саввін), а Всеукраїнське об’єднання «Свобода» до запросило священників УПЦ КП. На думку експертів, участь архієреїв у виборах призведе до ще більшого розколу між вірними УПЦ МП та УПЦ КП.

Одеська обласна організація Партії регіонів затвердила список кандидатів у депутати до Одеської облради. Очолив його митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ МП Агафангел (Саввін). Секретар одеської єпархії УПЦ МП Андрій Новиков зазначив: «Ми повинні підтримувати ті сили, котрі піклуються про канонічне православ’я. Партія регіонів у цьому випадку – мейнстрім».

На засіданні Вінницької обласної партійної конференції ВО «Свобода» іти другим номером у списку до Вінницької облради запропонували єпископу Вінницькому і Брацлавському УПЦ КП Онуфрію (Хавруку). Ще 15 священикам УПЦ КП «Свобода» запропонували йти до районних рад Вінницької області. За словамизаступникаголови «Свободи» Андрія Мохника, таким чином «Свобода» має намір протистояти духовній експансії, яку Росія здійснює через «московську церкву». В тім єпископ Онуфрій ще не вирішив, чи приймати пропозицію «Свободи».

ngo.donetsk.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ