Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит УПЦ МП відкликав підпис з меморандуму про помісну церкву

Митрополит УПЦ МП відкликав підпис з меморандуму про помісну церкву, - LB.ua

Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви (Московський патріархат) Варфоломій відкликав свій підпис з меморандуму, який закликає до створення єдиної Української помісної православної церкви.

Йогого заяву оприлюднено в середу на сайті Рівненської православної єпархії УПЦ МП.

13 листопада у Рівненській області ухвалили документ, який закликає до створення єдиної Української помісної православної церкви. Разом з головою Рівненської обладміністрації, представниками УПЦ Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також Української греко-католицької церкви, папір підписали і два архієреї Української православної церкви Московського патріархату - митрополит Сарненський і Поліський Анатолій та митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

У своїй заяві про відкликання підпису Варфоломій заявляє, що до цього його змусило обурення "духовенства і простих вірян єпархії", а також "захоплення православних храмів".

"Прихильники УПЦ КП грубо порушують пункт №4 меморандуму, в якому йдеться про припинення захоплень православних храмів, через три дні після підписання меморандуму, а саме 15 листопада, зробили нові спроби захопити храми в селах Птича Дубенського району та Бадівка Острозького району", - зазначив Варфоломій.

"Виходячи з вищевказаного я відкликаю свій підпис під меморандумом як документом, який не приніс миру і стабільності для православних вірян Рівненської області. Всю провину за його порушення повністю покладаю на прихильників УПЦ КП", - додав він.

При цьому на сайті Рівненської єпархії УПЦ КП 17 листопада з'явилося повідомлення про те, що підписанти меморандуму з боку УПЦ МП митрополитів Варфоломій і Анатолій викликали 17 листопада в Київ, де вони отримали сувору догану за поставлені підписи.

"Також перед ними висунули вимогу негайно відкликати свої підписи", - сказано в повідомленні.

В УПЦ КП заявили, що на Варфоломія чинили тиск.

Варто зазначити, що підписання меморандуму викликало гостру негативну реакцію з боку Російської православної церкви.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ