Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Володимир може не підписати резонансні рішення Синоду УПЦ

Наразі ситуація з підписанням рішень Синоду Главою УПЦ залишається неврегульованою. Про це повідомило інформагентству «Релігія в Україні» авторитетне джерело в Київській митрополії. Митрополит Володимир з подивом сприйняв звістку про деякі кадрові рішення Синоду УПЦ. Предстоятель УПЦ може підписати рішення Синоду, які не узгоджені з ним, щоб не провокувати подальший конфлікт в УПЦ. В разі, якщо він відмовиться поставити підпис, рішення Синоду УПЦ навряд чи можуть вважатися дійсними.

Також, за інформацією «Релігії в Україні», Предстоятель УПЦ був готовий взяти участь в засіданні Священного Синоду. Розглядався варіант, щоб члени Синоду приїхали в лікарню, де митрополит Володимир перебуває на лікуванні. Проте засідання було проведене без участі Предстоятеля.

У той же час згідно з пунктом 17 розділу 4 діючого Статуту Про управління УПЦ, старший за хіротонією постійний член Синоду може виконувати обов'язки головуючого в Священному Синоді лише у тому випадку, коли їх з якої-небудь причини не може виконати Митрополит Київський і всієї України. В разі підтвердження інформації про те, що Митрополит Володимир був здатний і готовий взяти участь у засіданні Синоду 26 січня і в разі відсутності схвалення діючим Предстоятелем УПЦ журналів засідання Синоду, легітимність прийнятих Синодом рішень залишиться дискусійною.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ