Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС надіслало Росії ноту через поїздку Путіна до Криму

Міністерство закордонних справ висловило протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням на території України президента Росії Володимира Путіна. Про це йдеться у заяві відомства.

"Чергове відвідання посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, які є невід’ємною частиною України, свідчить про триваюче нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Бакинською Декларацією та Резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, іншими принципами та нормами міжнародного права", - підкреслили дипломати.

У МЗС зауважили, що неодноразово підкреслювали неприпустимість неузгоджених перебувань російських посадовців на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та Севастополь.

"Cпроби посадовців Росії інтерпретувати подібні "візити" в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту", - зазначили у відомстві.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін прибув на анексований півострів Крим, щоб провести оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ і відвідати молодіжний освітній форум "Таврида".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ