Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

МЗС просить українців не їздити до Італії

МЗС України рекомендує громадянам України без нагальної необхідності тимчасово утриматись від поїздок у центральні регіони Італії, які постраждали внаслідок землетрусу 26 жовтня 2016 року (регіони Марке та Умбрія).

Під час землетрусу необхідно враховувати наступне:

• якщо ви перебуваєте у приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір, або встаньте біля несучої стіни;

• тримайтеся подалі від предметів, які можуть впасти і травмувати вас (гіпс, стелі, вікна, меблі, інші незакріплені предмети);

• обережно користуйтеся сходами: вони часто не дуже стійкі і можуть бути пошкоджені;

• не користуйтеся ліфтом;

• враховуйте інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, оповзні, завали, витік газу і т.д.;

• якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння предметів (зовнішнє оздоблення, плитка, рекламні щити тощо).

Після землетрусу, у разі необхідності, надайте першу допомогу тим, хто цього потребує. Виходьте з будівель обережно, вдягнувши взуття для запобігання пораненню битим склом.

Детальні рекомендації щодо дій у випадку землетрусу (італійською) можна знайти на веб-сайті Департаменту цивільного захисту при Раді Міністрів Італії за посиланням: http://www.protezionecivile.gov.it/jcms/it/home.wp.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Італійській Республіці за номером телефону: +39 38 904 00 00, e-mail: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, e-mail: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ