Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

МЗС: Рекомендації з дотримання заходів безпеки під час Олімпійських Ігор Ріо-2016

МЗС України оприлюднило рекомендації з дотримання заходів особистої безпеки під час Олімпійських та Параолімпійських Ігор Ріо-2016 р.

На території Бразилії, зокрема в м.Ріо-де-Жанейро та його передмістях, зберігається напружена криміногенна ситуація. Найбільш розповсюдженими злочинами в Бразилії, які вчиняються у тому числі проти іноземних громадян, є незаконне заволодіння майном (вуличні крадіжки, викрадення речей з автотранспорту, розбійні напади) та викрадення людей з метою отримання викупу. Найвищий рівень злочинності спостерігається у віддалених кварталах, т. зв. «фавелах», великих міст Бразилії (Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро, Салвадор, Бразиліа тощо), які фактично не контролюються місцевою поліцією.

Санітарно-епідеміологічна ситуація в Бразилії також залишається складною через високий ризик зараження небезпечними вірусними захворюваннями (вірус Зіка, чикунгунья, лихоманка денге).

Крім цього, слід зважати на те, що у зв’язку із зростанням рівня терористичних загроз у світі проведення в країні масштабних спортивних заходів за участю іноземних громадян значною мірою підвищує ймовірність вчинення терористичних атак з боку радикально налаштованих ісламістських угруповань.

Враховуючи вищенаведену інформацію, під час перебування на території Бразилії у період проведення літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор-2016 громадянам України рекомендується дотримуватися таких порад:

- виявляти підвищену пильність та обережність в місцях масового скупчення людей, максимально обмежити пересування у громадських місцях в темну пору доби, намагатися не користуватися муніципальним громадським транспортом;

- утриматися від відвідання віддалених та небезпечних районів м.Ріо-де-Жанейро (райони Алемао, Росінья, Шапеу Мангейра, Бабілонія, Маре, Шападао), а також пляжів Копакабана та Іпанема, де останнім часом зафіксовано значну кількість крадіжок та пограбувань іноземних туристів;

- подорожувати з мінімальною кількістю речей, коштовні речі носити приховано; мати при собі лише незначні суми готівкою, носити лише ті кредитні картки, в яких є потреба, уникати користування банкоматами поза стаціонарними відділеннями банків, торгівельними центрами або супермаркетами, а також не встановлювати контакти з випадковими незнайомими особами, особливо з тими, які ініціативно та безпідставно пропонують сумнівні послуги або вчинення будь-якої угоди;

- завжди мати при собі копію паспортного документа, намагатися без потреби не носити з собою оригінал паспорта, а залишати його в надійному місці в готелі на час екскурсій або прогулянок містом;

- у разі виникнення надзвичайних ситуацій слідувати інструкціям представників місцевої влади та правоохоронних органів;

- з метою зниження ризику зараження небезпечними вірусними захворюваннями, поширеними в Бразилії, дотримуватися профілактичних заходів: активно користуватися репелентами; носити закритий одяг, який максимально покриває тіло; перебувати у приміщеннях, обладнаних протимоскітними сітками та кондиціонерами; уникати відвідання парків, лісів, водойм; у разі появи перших симптомів вказаних захворювань невідкладно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

У випадку потрапляння у надзвичайні або критичні ситуації на території Бразилії, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Федеративній Республіці Бразилія за номером телефону (+5561) 8363 0222, Консульства України в м.Сан-Паулу за номером телефону (+5511) 97467 0087, Тимчасового консульського пункту в м.Ріо-де-Жанейро за номером телефону: (+5521) 96886 1725 або телефонувати на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ