Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС Росії назвало українців меншиною в Україні і переживає за Львівську обласну раду

У МЗС Росії заявляють, що останні політичні кроки президента Віктора Ющенка націлені на конфронтацію з Росією. Про це йдеться у коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії до публікації указу Ющенка "Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття", – повідомила «Українська правда».

 

"Публічна риторика на тему мови та історії, як і раніше націлена на конфронтацію, на демонтаж російсько-українського добросусідства, культурно-мовну асиміляцію російськомовних регіонів країни в інтересах західноукраїнської меншини, розрахована на протиставлення України і Росії на догоду планам євроатлантистів", - сказано у коментарі.

У МЗС Росії зазначають, що на офіційному сайті Ющенка "множиться число розпоряджень, що вдовбують у свідомість громадян країни радикально оновлений перелік "знаменних дат" з історії України".

"Свіжий приклад – указ "Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття", яким уряду України пропонується активізувати роботу з визнання організацій, які боролися за незалежність України", - сказано в коментарі.

У МЗС також нагадують, що раніше Ющенко вже підписав указ про святкування 65-річчя Української головної визвольної ради, у якому також говорилося про меморіальні акції з нагоди 67-річчя УПА.

"Дивно, що досі не видано указ на захист Дем'янюка, що очікує у ФРН судового вердикту за обвинуваченням у знищенні євреїв у гітлерівських концтаборах. Адже за військового злочинця офіційно клопоче Львівська обласна рада", - йдеться в заяві.

Водночас у МЗС наголошують, що "про спільну боротьбу народів СРСР проти гітлеризму, про Українські фронти, які прокладали в складі Радянської Армії шлях до Перемоги, про партизанський рух на території, окупованій фашистами України, русофоби вважають за краще не згадувати".

"Це не просто "перекидання" сьогоднішньої політики в історію - це образа пам'яті мільйонів загиблих та їхніх нащадків, у тому числі громадян сьогоднішньої України", - заявляє російський МЗС.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ