Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС: Саміт Україна-ЄС без Януковича неможливий

На порядку денному зовнішньополітичного відомства і Президента України Віктора Януковича стоїть саміт Україна-ЄС 19 грудня у Києві, заявляють в МЗС України.

"Безперечно,ми розглядаємо саміт Україна-ЄС як наш пріоритет, ми активно сьогодні працюємо над підготовкою до цього саміту Цей захід стоїть на порядку денному української зовнішньої політики і в порядку денному глави держави", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, повідомляє Кореспондент.

Він додав, що така подія, як саміт Україна-ЄС, передбачає участь вищого керівництва обох сторін.

"Очевидно,що саміт без глави держави неможливий, очевидно, що ми готуємо саміт, ми працюємо над ним. Саміт сам по собі означає присутність на ньому вищого керівництва України і ЄС", - наголосив Волошин.

Крім того, в МЗС не бачать перешкод для закріплення в Угоді про асоціацію з Євросоюзом перспективи членства України в ЄС.

"Наша позиція виходить з того, що якщо наші європейські партнери наголошують, що ця(перспектива членства України в ЄС) не так важлива, то в чому тоді проблема,щоб зафіксувати в Угоді те, що не так важливо, і те, що Україна просить?", - сказав Волошин.

Він додав, що Київ не хоче, щоб Угода про асоціацію стала альтернативою вступу України в ЄС. "Ми хочемо, щоб Угода стала кроком на шляху вступу до ЄС", - наголосив Волошин.

МЗС сподівається на успішне проведення саміту Україна-ЄС 19 грудня в Києві. Волошин нагадав, що основна частина переговорів щодо угоди про асоціацію завершена, всі принципові положення узгоджені, окрім питання закріплення перспективи членства.

Як повідомлялося, минулого тижня з'явилася інформація про намір Януковича в день саміту Україна-ЄС вирушити до Москви на раду ЄврАзЕС.

Сам Янукович не підтвердив і не спростував цієї інформації. "Я нікому не давав жодної інформації про те, де я буду 19-го числа. Буду там, де мені необхідно бути, там і буду", - сказав Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ