Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Матчі зі збірною Косово мають проводитися на нейтральному полі, - МЗС України

Федерація футболу України отримала лист від Міністерства закордонних справ України щодо проведення матчів за участю збірних України та Косово в рамках кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року. МЗС повідомляє, що на поточному етапі проводити такі матчі на території України не видається можливим. Про це ФФУ повідомила на своєму офіційному сайті.

«Україна не визнає проголошеної в односторонньому порядку незалежності Косово, як і правосуб’єктності інших самопроголошених територій, залишаючись відданою одному з базових принципів, на якому засновується міжнародне право – територіальній цілісності і непорушності кордонів держав. З огляду на зазначене, пропонуємо розглянути можливість перенесення матчів за участю збірних команд України та Косово на нейтральне поле з урахуванням існуючої практики», - говориться у листі Заступника Міністра – керівника апарату Міністерства закордонних справ України Вадима Пристайка на ім’я президента ФФУ Андрія Павелка.

Нагадаємо, збірна Косово з футболу стала членом УЄФА 3 травня 2016 року. За відповідне рішення проголосувало 28 членів УЄФА з 54. Відтак, вона отримала право взяти участь у європейському відборі до Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться у 2018 році в Росії. Збірну Косово внесли до групи І постфактум після жеребкування, оскільки це була єдина група європейського відбору, в яку потрапили пять, а не шість команд. Крім Косово в групі І за право потрапити на Чемпіонат світу боротимуться Хорватія, Ісландія, Туреччина, Фінляндія, Україна.  

Матч Україна-Косово запланований на 9 жовтня 2016 року. Гра у відповідь повинна відбутися 6 жовтня 2017 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ