Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України прокоментувало ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Як інформує Міністерство закордонних справ України у Facebook, Україна відреагувала на рішення Ради ЄС про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Україна вітає сьогоднішнє рішення Ради ЄС про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і висловлює вдячність європейським партнерам та друзям, які вкотре підтвердили свою відданість європейському вибору народу України, а також всім, хто доклав зусиль до підготовки, підписання та ратифікації Угоди.

Це рішення Ради ЄС має особливе значення, оскільки його ухвалення відбулося напередодні 19-го Саміту України – Європейський Союз, який пройде у Києві 12-13 липня 2017 року. Таким чином, наша держава і Євросоюз заклали унікальну основу для успішного проведення Саміту, яка складається із запровадженого безвізого режиму для українських громадян та завершеного процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

10 років, що минули з дня початку переговорів про Угоду про асоціацію до її набрання чинності, докорінно змінили нашу державу. Розпочаті реформи набули незворотного та системного характеру, європейська інтеграція у свідомості людей стала синонімом руху вперед, до демократії, свободи та високих стандартів життя.

1 вересня 2017 року, день набрання Угодою чинності в повному обсязі стане знаковою датою в новітній історії нашої держави, днем нашої шани і подяки героям Небесної сотні та мільйонам українців, які продовжують відстоювати свободу, незалежність і європейські цінності на східних кордонах Європи.

Угода про асоціацію поряд з безвізовим режимом – це наші перші, але впевнені кроки на шляху до повноцінного і впевненого існування України у спільному Європейському домі. Успіхи нашої країни надихають нас на продовження взятого курсу реалізації реформ і ми ще більше працюватимемо над досягненням наступних амбітних цілей. Адже, як закріплено в самій Угоді про асоціацію - вона залишає відкритим майбутній розвиток відносин Україна – ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ