Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС відреагувало на заяву поляка про Україну «з Бандерою»

МЗС розкритикувало заяву польського міністра про небажання бачити в ЄС Україну «з Бандерою», - інформує Міністерство закордонних справ України.

Нагадаємо, що 5 липня 2017 року Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло був запрошений до МЗС України у зв’язку з висловлюваннями Міністра закордонних справ Республіки Польща Вітольда Ващиковського щодо України в інтерв’ю для тижневика «W sieci» 03.07.2017 р. 

У повідомленні МЗС України йдеться: "У ході зустрічі польському дипломату було наголошено, що в Україні з розчаруванням сприйняли нещодавні висловлювання глави зовнішньополітичного відомства Польщі стосовно нашої держави на тлі триваючого активного діалогу на високому рівні.

Українська сторона переконана, що спільними зусиллями, у тому числі з дружньою Польщею,  ми маємо будувати спільне європейське майбутнє, а не ставити один одному умови.  

У цьому зв’язку звернено увагу на некоректність висловлювань Міністра В.Ващиковського стосовно ситуації на Сході України. Було зазначено, що саме український народ платить надзвичайно велику ціну – ціну сотень життів кращих своїх представників за незалежність, за цивілізаційний вибір розвитку, а також за те, щоб не допустити на територію Польщі та інших країн ЄС російські війська."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ