Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вважає неприйнятним особливий статус Донбасу в Конституції

Закріплення в Конституції закону про особливий статус Донбасу на постійній основі неприйнятне. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомило видання «День».

«Вони будуть зараз нескінченно грати темою особливого статусу, і як вона повинна бути закріплена. І проблема не в тому, що особливий статус повинен бути на три роки або більше, а вони хочуть записати деякі речі до Конституції. А я вважаю це принципово неприйнятним з точки зору всієї логіки процесу», – сказав Клімкін.

Раніше представник РФ в контактній групі щодо України Борис Гризлов на переговорах у Мінську заявив, що Донбас має отримати особливий статус на постійній основі за «формулою Штайнмаєра». В той же час, Петро Порошенко наголосив, що Рада не буде приймати поправки до Конституції, передбачені мінськими угодами, поки не будуть виконані інші пункти домовленостей.

Нагадаємо, 17 березня 2015 року Верховна Рада підтримала внесення змін до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Документ передбачає, що закон «про особливий статус» окремих регіонів Донецької і Луганської областей почне діяти після позачергових виборів, передбачених Мінськими домовленостями.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ