Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вимагає від Росії негайно звільнити українського журналіста Семену

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з непоодинокими фактами зникнення громадян України, а також триваючими кримінальними переслідуваннями за політичними ознаками наших співвітчизників на тимчасово окупованій території АР Крим. Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Яскравим прикладом такого переслідування громадян України у зв’язку із їхньою професійною діяльністю є справа українського журналіста Миколи Семени, який утримується окупаційною владою на території українського півострова за надуманими обвинуваченнями у сепаратизмі.

Справа Миколи Семени є показовою для усвідомлення масштабів репресивної політики окупаційної влади в Автономній Республіці Крим, спрямованої на замовчування та приховування від громадськості ситуації критичного стану у сфері дотримання прав і свобод громадян на окупованій території, а також порушення прав журналістів і обмеження свободи слова.

Окрему стурбованість української сторони викликає факт загострення стану здоров’я Миколи Семени, що є черговим свідченням сталої для російських компетентних органів практики застосування тортур та інших заборонених методів під час проведення слідчих дій.

Вимагаємо від Російської Федерації як держави-окупанта припинити переслідування Миколи Семени та негайно його звільнити", - зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ