Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС вимагає звільнити Сущенка

Україна вимагає від влади Росії звільнити українського журналіста Романа Сущенка. Про це написала речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца у Twitter.

"Вимагаємо звільнення незаконно утримуваного журналіста Сущенка, заручника агресивної політики РФ", – заявила вона.

Вранці 15 грудня Московський міський суд розглядатиме скаргу на рішення Лефортовського суду про продовження арешту Сущенка. Журналіста вже доставили до суду.   

Як відомо, 2 жовтня 2016 року паризького кореспондента агенції "Укрінформ" Романа Сущенка, який­ прибув до Росії у приватних справах, затримали у Москві й звинуватили у шпигунстві.

У Федеральній службі безпеки РФ заявили, що Сущенко є співробітником головного управління розвідки Міноборони України.

В українському Головному управлінні розвідки називають брехнею заяву ФСБ Росії про те, що журналіст "Укрінформу" є розвідником ГУР Міністерства оборони України.

В "Укрінформі" називають неправомірними затримання й звинувачення у "шпигунстві" на адресу Романа Сущенка – журналіста з багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованого в одній з найвпливовіших країн Євросоюзу.

1 жовтня  Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на 2 місяці.

З вимогою звільнити українця виступила низка міжнародних інституцій, зокрема "Репортери без кордонів" та уповноважена ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ