Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На 8 великих платників податків припадає майже половина бюджетних надходжень на Львівщині

Протягом 2011 року підприємствами, які перебували на обслуговуванні в спеціалізованій державній податковій інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Львові, сплачено до Державного бюджету понад 2, 1 млрд.грн., що на 578,1 млн. грн. або 37,8 % більше у порівнянні з минулим роком. Про це повідомив відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ ВПП у м. Львові.

Зокрема, внесок великих платників податків становив 1,9 млрд.грн. або 88% від загальних надходжень по інспекції.

Сплата від цієї категорії бюджетоформуючих платників зросла у порівнянні з 2010 роком на 452,2 млн. грн. або 32,5 відсотка. На великих платників податків сьогодні припадає майже половина бюджетних надходжень області.

Лідерство у сплаті податків до бюджету належить: ВАТ «Західенерго», ДТГО «Львівська залізниця», ПАТ «Львівобленерго», ЗАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод», ПАТ «Львівгаз», НВП «Гетьман», СП у формі ТзОВ «Бориславська нафтова компанія», ТзОВ «Мегаєвробуд». Ці підприємства сумлінно виконують податкові зобов’язання та сприяють економічному зміцненню України та нашого регіону.

Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м. Львові в структурі податкової служби області створено рік тому. Діяльність інспекції спрямовано на налагодження партнерських відносин з великими платниками податків, індивідуальний підхід до кожного з них, впровадження нових методів роботи.

Завдяки правильно скоординованій роботі підпорядкованих підрозділів інспекції добровільна сплата податків стає нормою ведення господарської діяльності підприємств та складає 95 відсотківнадходжень.

За 12 місяців 2011 року загалом, при доведеному прогнозі до загального фонду Державного бюджету у 2 058 млн.грн. забезпечено  2 107,3 млн.грн., що становить102,4 %,в т.ч. ПДВ -928,4  млн. грн. або 110,9 %, акцизного податку 417,1 млн.грн. або 105 %.Доведені прогнозні показники виконано у всіх звітних місяцях 2011 року.Протягом 12 місяців 2011 рокузабезпечено 49,3 млн. грн. понад доведений прогноз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ