Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На батьківщині Євгена Коновальця відбудеться ювілейний фестиваль "Зашків-2016"

У четвер, 19 травня, під час прес-конференції представники громадського оргкомітету та Львівської обласної державної адміністрації анонсували заходи, які відбудуться в області з нагоди 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ключовою подією буде проведення 17-19 червня 2016 року Х Молодіжного фестивалю "Зашків -2016".

"Десять років тому ідея організованого молодіжного руху пошановувати Євгена Коновальця, бажання на його малій Батьківщині набиратися українського духу започаткувала молодіжний фестиваль "Зашків", - зазначив начальник відділу молодіжної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський. - Сьогодні фестиваль його пам’яті допомагає місцевій громаді втілювати інфраструктурні проекти, такі як ремонт дороги, освітлення вулиць, облаштування спортивного майданчика та відновлення дитячого садочка. В перспективі в селі Зашків планують відкрити Молодіжний центр".

Під час Фестивалю Зашків - 2016 відбуватимуться не лише культурно-мистецькі заходи. Молодіжні громадські організації реалізовуватимуть спортивно-виховні та інтелектуальні проекти.

Загалом відзначення 125-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця розпочнеться вже у понеділок, 23 травня, відкриттям виставки у Музеї визвольної боротьби (вул. Лисенка, 23а). Окрім того, програмою передбачено проведення урочистостей на батьківщині Є. Коновальця с. Зашкові, погашення маркованого конверту, присвяченого 125-й річниці провідника ОУН, урочиста академія у Львівській опері та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ