Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Міжнародного центру миротворчості і безпеки, що на Львівщині, пройшов курс військових спостерігачів ООН

На базі Міжнародного центру миротворчості і безпеки, що на Львівщині, завершився курс військових спостерігачів ООН, який було організовано впершее, -- повідомляє Управління прес-служби Міністерства оборони України.

Захід відбувався відповідно до планів міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України в рамках програми “Глобальна ініціатива з підтримки миротворчих операцій”.

«Курс військових спостерігачів ООН, який тривав з 10 листопада, проходив вперше. Заняття відбувалися англійською мовою, без перекладу на українську», – повідомив начальник групи командно-штабних навчань Навчального центру партнерства заради миру Міжнародного центру миротворчості і безпеки майор Сергій Короткий.

До курсу навчання було залучено 22 офіцери, зокрема 20 офіцерів Збройних Сил України і два представники Внутрішніх військ МВС України, а навчали наших військовослужбовців 7 іноземних інструкторів.

Тритижневе навчання складалося з теоретичної і практичної фаз. Два тижні на приказарменній базі Центру офіцери вивчали положення міжнародного гуманітарного права, особливості дій в критичних ситуаціях та проведення переговорів і брифінгів.

Під час практичної фази курсу його учасники, які були розділені на дві команди, виконували миротворчі завдання в умовному прикордонному районі двох сусідніх ворогуючих держав. Майбутні “блакитні шоломи” організовували перемовини, виконували завдання із супроводження осіб через населений пункт в умовах опору з боку місцевого населення, спостерігали за переміщенням військ та техніки, дотриманням норм поводження з біженцями і комбатантами, виявляли мінні поля.
Крім того, слухачі курсу опанували порядок роботи на засобах зв’язку і GPS, здійснювали патрулювання зони відповідальності.

За підсумками курсів військових спостерігачів ООН усі його учасники отримали сертифікат міжнародного зразка та високі оцінки іноземних викладачів, а також були зараховані до резерву спостерігачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ