Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Білогорщі відбудеться #ШухевичФест

З 30 червня по 2 липня на Білогорщі відбудеться перший #ШухевичФест з нагоди 110 річниці від дня народження Романа Шухевича, - прес-центр ЛМР.

«Успішний музикант, спортсмен, бізнесмен – кажете, забагато для однієї людини? Ні, коли ця людина - видатний генерала УПА.

Якби не історичні події – він міг би бути блискучим піаністом, що був здатний грати навіть коли і його, і фортеп’ян переносили на руках у сусіднє село.

Якби він не витрачав левову частку свого прибутку на підпілля, його рекламна фірма «Fama» могла б стати найбільшим рекламним гігантом на теренах колишньої Австро-Угорської Імперії, що мав власні заводи із виробництва содової води та транспортний відділ.

 Якби нова влада не відправила у заслання його батьків і сестру, не заарештувала дружину, не забрала доньку і сина у спеціальний дитячий будинок – він був би чудовим сім’янином, що мав багато любові й щедро нею ділився.

На нього полювали водночас НКВД і Гестапо, бо він вів боротьбу проти двох окупантів – Сталіна і Гітлера.

Якби не жінка, він би жив трохи довше. Але, може й загинув би не так яскраво, не скорившись, а пустивши останню кулю собі в скроню. 

Його життя схоже на шалений трилер, але тут усе правда. Свої звали його Туром чи Генералом Чупринкою, НКВДисти – Вовком.

І єдине, що не могла б заперечити жодна із сторін, це те, що він – Нескорений.

Місце проведення обрано невипадково, адже саме тут, в Білогорщі, провадив свою діяльність та загинув головнокомандувач Української повстанської армії генерал Чупринка — Роман Шухевич»,- розповідають в управлінні культури.

В рамках фестивалю відбудеться відкриття виставки, присвяченої родині Шухевичів, «Незламна сила духу» від музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, спортивні активності від Народного дому «Білогорща», кінопокази, дискусії, лекції та від Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», презентація стадіону Білогорщі, відновленого в рамках проекту «Громади в дії», музична програма та майстер-класи для дорослих і дітей від Львівської станиці Пласт, Культурно-мистецького центру «Супутник» та Народного дому Левандівки та інших організацій.

Розпочнеться фестиваль справжньою повстанською ватрою, а завершиться реальним рок-н-ролом від таких знаних львівських гуртів «Parabellum» «Джалапіта», «Torban», «Lemko bluegrass band», «Шосте чуття» та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ