Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три інвестори змагатимуться за право будувати сміттєпереробний завод на Львівщині

Сьогодні, 15 лютого, у Львівській ОДА відбулося відкриття пропозицій щодо відбору учасників конкурсу на будівництво сміттєпереробного заводу у Львівській області, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Загалом на конкурс надійшло шість пропозицій. Однак, всі необхідні для участі в конкурсі документи були тільки в трьох претендентів.

Усі необхідні документи подали:

- інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК", пропозиція стосується ділянки у Дрогобицькому районі;

- ТОВ "Глассворк технолоджі" (Чехія), пропозиція стосується ділянки у Миколаївському районі;

- ТОВ "Вейст Менеджмент Системс" (Польща), пропозиція стосується ділянки у Миколаївському районі;

Як раніше зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, зацікавилося конкурсом значно більше інвесторів. Зокрема  20 інвесторів отримали відповідне конкурсне завдання. Проте відповідно до доручення Прем’єр-міністра про зняття однієї земельної ділянки, вони були вимушені відмовитися від своїх планів. Йдеться про земельну ділянку у Яворівському районі, яку, зважаючи на звернення міського голови Львова, відповідним розпорядженням голови ЛОДА передано ЛКП "Збиранка".

На другому етапі конкурсу, який триватиме до кінця травня, інвесторам буде запропоновано розробити та представити відповідну проектно-технічну документацію на будівництво комплексів з утилізації ТПВ.

"Сподіваємося, що на травень ми матимемо розуміння того яка з компаній за якою технологією і на якій земельній ділянці буде будувати комплекс з утилізації ТПВ", - зазначав Олег Синютка.

Нагадаємо, 10 грудня 2016 року Львівська ОДА оголосила про початок відкритого конкурсу щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів на території області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ