Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На будівництво у Львові притулку для тварин з міського бюджету планують виділити 3 млн грн

До кінця 2008 року у Львові заплановано побудувати притулок для безпритульних тварин. Про це сьогодні, 19 листопада, на прес-конференції повідомив депутат Львівської міської ради, член постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Анатолій Забарило.
За його словами, заплановано виділити з бюджету-2008 кошти у розмірі 750 тис. гривень на побудову муніципального притулку для безпритульних тварин. „Загалом, за 2 роки будівництва притулку, заплановано виділити близько 3 млн гривень. З них частина піде на розробку проекту, а решта – на його втілення. Роботу можна буде закінчити до кінця 2008 року”, – повідомив Анатолій Забарило.
Як він нагадав, 15 листопада депутати Львівської міської ради затвердили Правила утримання і поводження з тваринами у м. Львові. Згідно із нововведеними правилами, у місцях масового скупчення людей, зокрема у транспорті, львів'яни повинні одягати на своїх улюбленців намордники та короткий поводок, а маленьких тварин тримати на руках, або ж перевозити у спеціальних контейнерах.
Єдиним рішенням для врегулювання зростання кількості безпритульних тварин у Львові Анатолій Забарило вважає стерилізацію і тимчасове  розміщення у притулки. „У Львові функцією  вилову тварин фактично займається  тільки ЛКП „Лев”. Проте ці тварини дуже рідко виходять звідти живими, переважно їх піддають евтаназії. У цьому випадку варто було б врахувати досвід світової практики із стерилізацією тварин. Відтепер за нововведеними Правилами, категорично забороняється отруєння безпритульних тварин, а звинувачені підлягатимуть притягненню до кримінальної, адміністративної та громадсько-правової відповідальності”, – повідомляє депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ