Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На черговій сесії ЛОР депутати прийматимуть програму культурного відродження Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини на 2007 - 2012 роки

Цими днями відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань зв’язків з українцями за кордоном. На нього були запрошені представники управління сім’ї та молоді ЛОДА, які прозвітували про використання коштів, виділених з обласного бюджету на відзначення 60-річниці примусового виселення українців з етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини.
Зокрема, як повідомив представник управління сім’ї та молоді, у заходах взяли участь близько 320 членів молодіжних організацій. Було організовано їх поїздку до Перемишля.
На засіданні комісії депутат Львівської обласної ради Остап Козак представив Обласну програму культурного відродження Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини на 2007 - 2012 роки. Завданнями Програми є збереження пам’яток культурної, архітектурної та церковної спадщини на території етнічного розселення українців у цих краях, підтримка культурних, наукових акцій. Передбачається, що на реалізацію заходів цієї Програми виділятимуться кошти з державного, обласного та місцевих бюджетів, а також будуть використані кошти громадських організацій.
Серед заходів цієї Програми - відзначення Дня пам’яті за потерпілими від примусового виселення з етнічних земель; утворення наукового інституту з питань вивчення проблем депортованих українців; створення належних умов діяльності для громадських організацій; проведення пошукових експедицій та ін.
Програма буде винесена на затвердження сесією Львівської обласної ради, що відбудеться 4 грудня цього року. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ