Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На даний час триває співпраця Збройних Сил України з більш ніж 40 країнами

На даний час триває співпраця Збройних Сил України з більш ніж 40 країнами, - Урядовий портал.

На даний час триває співпраця з більш ніж 40 країнами, традиційно основними та найбільш активними партнерами ЗС України є збройні сили Сполучених Штатів Америки, Канади, Великобританії, Турецької Республіки, Республіки Польща та Литовської Республіки. Про це на брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони України повідомив начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Леонід Голопатюк.

19 країн-партнерів надали медичну допомогу 211 пораненим та травмованим військовослужбовцям Збройних Сил України, ще 11 військовослужбовців на даний час перебувають на лікуванні за кордоном.

Упродовж 2014-2015 років Збройні Сили України отримали допомогу у вигляді матеріальних засобів від 20 країн світу, а саме: технічну допомогу (прилади нічного бачення, засоби зв’язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, техніка для розмінування та ін.) – на суму близько 57 млн дол. США; гуманітарну допомогу (медичне та тилове майно) – на суму близько 46 млн дол. США.

«Протягом поточного року нами було отримано допомоги на суму понад 60 млн дол. США, з яких технічна допомога на суму понад 53 млн. дол. США (останнє надходження – автомобіль медичної евакуації на базі HMMWV M1152, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36(V)10 та запасні частини до них), гуманітарна (медичне та тилове майно) – близько 7 млн. дол. США. Нашими ключовими партнерами в цьому питанні є Сполучені Штати Америки, Канада, Великобританія та Литва», – повідомив генерал-лейтенант Леонід Голопатюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ