Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Голова сільради втікав від поліцейський з хабарoм 22 тис. грн

На Дніпропетровщині голову сільради затримали на хабарі у розмірі 22 тис. грн. Вказану суму грошей він вимагав від громадянина за виділення йому земельної ділянки. При затриманні посадовець намагався втекти від поліцейських. Про це Гал-інфо повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

ГУ НП у Дніпропетровській області

Вчора, 8 червня, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області ДЗЕ та слідчим відділенням Нацполіції спільно з прокуратурою затримали голову однієї з сільрад на хабарі.

Половина суми хабара призначалась депутатам сільради за їх правильне голосування під час сесії.

ГУ НП у Дніпропетровській області

Побачивши працівників поліції, голова сільської ради намагався втекти. Проте оперативники УЗЕ заблокували автомобіль посадовця. У нього вилучили одержані ним кошти. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру здирнику та обрання йому міри запобіжного заходу.

За вимагання та одержання неправомірної вигоди голові сільради загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

ГУ НП у Дніпропетровській області

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, проводяться заходи по встановленню інших фактів корупційної діяльності посадовця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ