Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Дніпропетровщині невпізнаними залишаються 164 тіла бійців АТО

Завдяки експертизі ДНК встановлено імена 235 загиблих воїнів АТО, тіла яких були доставлені в Дніпропетровську область. Це жителі практично всіх регіонів України. Про це повідомили в департаменті взаємодії з правоохоронними органами, з питань цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської ОДА.

"Зараз в області залишаються невпізнаними ще 164 тіла загиблих військових. 98 загиблих, які раніше були поховані на Краснопільському кладовище, вже опізнані. Після ідентифікації рідні 88 військових вирішили перепоховати їх на рідній землі. Сім'ї десяти залишили загиблих спочивати з їх загиблими соратниками. Цим бійцям на Краснопільському кладовищі встановлені пам'ятники в єдиному стилі, відкрито меморіал. Тут буде створена алея пам'яті захисників вітчизни", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: У Дніпропетровську поховали 16 невпізнаних бійців. Фоторепортаж

Згідно з інформацією, по більшості з 164 невпізнаних тіл вже встановлені перші збіги кодів ДНК. Найближчим часом будуть проведені другі остаточні дослідження. Однак, за словами директора департаменту Ірини Федорчук, існує певна проблема з пошуком рідних загиблих.

"Є психологічний фактор, коли люди не хочуть вірити в те, що їхні близькі загинули. Сподіваються, що вони перебувають у полоні. Тому й не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур", - зазначила вона.

Нагадаємо: з початку проведення АТО в Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи доставлені 1 тис. 129 тіл бійців, які загинули в зоні АТО. Візуально рідні впізнали 730 захисників, імена ще 235 були встановлені завдяки молекулярно-генетичних досліджень.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ