Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Дніпропетровщині попрощалися з 12 невідомими українськими бійцями, загиблими на Донбасі

У Дніпропетровській області 11 листопада попрощалися з 12 невідомими українськими військовими, що загинули на Донбасі. Тіла невпізнаних бійців поховали на Краснопільському кладовищі, що поблизу Дніпра.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, віддати останню шану воякам зібралися представники влади, військові, духовенство, міcцеві жителі.

В останню путь бійців проводжали під звуки Державного гімну України, священики відслужили молебень. На кожній труні є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстровий номер.

За даними облдержадміністрації, особи військових встановлюють, їхні генотипи внесені до єдиної бази даних ДНК, триває пошук рідних загиблих.

Як повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації, загалом на цьому цвинтарі поховали 281 невідомого бійця. Близько половини з них потім ідентифікували і перепоховали в рідних містах і селах.

У квітні 2015 року на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й вже ідентифіковані військові, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України.

Загалом від початку конфлікту на сході України до Дніпропетровського бюро судмедекспертизи доправили більше ніж 1100 тіл загиблих у Донецькій і Луганській областях. Імена близько 300 вдалося дізнатися за допомогою ДНК-експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ