Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дніпропетровщині розслідують 500 проваджень через ухиляння від призову

У слідчих підрозділах Дніпропетровської області перебуває майже 500 кримінальних проваджень за фактом ухиляння від призову в період мобілізації, повідомляють в Дніпропетровському обласному управлінні міліції.

За даними відомства, розслідування 191 провадження завершили, 92 справи передали до суду, водночас через ухиляння від призову правоохоронці склали майже 600 адміністративних протоколів, 

«У шосту хвилю мобілізації працівники військкоматів відпрацювали понад 18 тисяч осіб, вручено 9 тисяч повісток. Встановлено, що від мобілізації ухиляється більше 10 тисяч осіб», – зазначили вголовному управлінні МВС України в Дніпропетровській області.

Напередодні на Дніпропетровщині десятки жінок перекрили трасу Дніпропетровськ – Решетилівка між селами Балівка та Партизанське. Жінки заявляли, що таким чином домагаються «справедливого підходу до мобілізації»: їхні чоловіки та сини отримують повістки на відвідування військкоматів. Представники військкоматів запевнили жінок, що поки мова йде лише про уточнення даних військовозобов’язаних, однак ті не повірили й домагаються зустрічі з представниками влади за «круглим» столом. 

В Україні відбувається шоста черга часткової мобілізації, вона триватиме до 17 серпня. 

Радіо Свобода

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ