Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На добудову пам’ятника Степану Бандері Львівська міська рада виділить 500 тис. грн.

В першій половині січня Львівська міська рада виділить 500 тисяч гривень на спорудження пам’ятника Степану Бандері - повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Ці витрати запланують у міському бюджеті. Першу частину комплексу провіднику Організації Українських Націоналістів (ОУН) Степану Бандері (площа і на ній фігура Степана Бандери в повний зріст, заввишки 7 метрів) у Львові відкрили 13 жовтня 2007 року. Друга частина комплексу — 30-метрова тріумфальна арка на чотирьох колонах, буде розташована за пам'ятником. Кожна з чотирьох опор символізуватиме певний час в українській історії: княжий період, період козацтва, період Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки та сучасність України.
До 100-річчя від дня народження видатного діяча, провідника ОУН Степана Бандери, з метою популяризації його постаті в місті розмістили 20 площин сіті-лайтів в різних місцях, зокрема на вул. Чернівецькій (біля Приміського вокзалу), площі Двірцевій, вул. Хімічній-Чорновола, вул. Личаківській-Пасічній, вул. С. Бандери-Невського, вул. Любінській (аеропорт), вул. Кульпарківській (біля лікарні) та на інших вулицях. Дизайн сітілайтів належить Юрію Ольховичу: обличчя Степана Бандери на червоно-чорному фоні та напис: «100 років з дня народження Прапора української нації у визвольній боротьбі ХХ ст.» (прізвище Бандера у перекладі з іспанської означає «прапор»).
Також до 100-річчя від дня народження Степана Бандери львівська міська громадська організація «Союз українок» 3 січня о 15:00 проведе вечір пам’яті в Палаці культури імені Гната Хоткевича. В програмі – виступ художньо-вокального ансамблю «Рута», виступ ансамблю Винниківського будинку народної творчості, хор «Галичани» (с. Оброшино).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ