Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На добудову Патріаршого собору УГКЦ потрібно 40 млн грн

«Маю надію, що всі наші люди зрозуміють, що 2011 рік - останній рік добудови Патріаршого собору», – такими словами розпочав розмову про стан будівництва Патріаршого собору Владика Йосиф (Мілян), Голова наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Про це повідомив Департамент інформації УГКЦ.

Крім того, владика повідомив про те, що напередодні празнику Покрови вдалося завершити облаштування фасаду і зняти риштування, проте «залишаються деякі роботи на дахах, щоб успішно пережити зиму, робимо вхідний портал, готуємо собор, щоб зробити інсталяцію зовнішнього освітлення. Хочемо його на Різдво увімкнути».

Станом на сьогодні є потиньковане святилище собору, повністю виставлене риштування у внутрішній частині храму. Крім того йде до завершення праця у підвальних приміщеннях, у яких планується попрацювати над мистецьким облаштуванням крипти.

Серед іншого, Владика Йосиф відзначив, що роботи тривають не тільки у головному храмі УГКЦ, але ведуться і у адміністративному будинку.

«З боку Дніпра будинок утеплили, замовили вікна, тобто ми накреслили собі великий об'єм робіт. Коли б нам вдалося поставити вікна у адміністративному будинку, ми б взимку паралельно провадили б внутрішні роботи й у цьому приміщенні», - наголосив Владика Йосиф.

За словами голови наглядової ради, на даний час гроші для проведення будівельних робіт у зимовий період є. «Щоб провадити роботи влітку нам потрібно приблизно 40 млн грн. Це були б ті кошти, які є необхідні, щоб ми у 2012 році освятили наш собор. Зараз нашим завданням є напрацювання концепції першочергових робіт, щоб почати служити, а відтак доробляти».

Крім того, владика повідомив про те, що вже працюють, над тим, щоб до дня освячення собору, яке попередньо планується провести по завершенні футбольного чемпіонату Євро-2012, видати святкові монети, марки, конверти та медаль, як нагороду для жертводавців, подячні патріарші листи і грамоти, різну атрибутику.

Також він розповів, що вже кілька груп записалися на посвячення храму, які прагнуть мати свої місця у соборі, на бенкеті та концерті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ