Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Донбасі не заморожений конфлікт, а справжня гаряча війна - Президент

З початку року Україна втратила 69 військових і ще понад 420 - поранені. "Хіба це заморожений конфлікт? Це - справжня гаряча війна. Це реальна агресія", - зазначив Глава держави Петро Порошенко у інтерв'ю Sky News.
сайт: ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Також Петро Порошенко сказав, що на окупованій українській території знаходяться понад 700 російських танків, понад 1250 артилерійських систем, понад 300 ракетних систем залпового вогню.

Глава держави підкреслив, що тиск на Росію має бути продовжений, щоб зупинити вбивства українців. Президент вкотре наголосив на важливості світової солідарності з Україною.

«Санкції - механізм, щоб тримати Путіна за столом переговорів. Путін платить високу ціну через санкції», - відзначив Президент. Також він подякував США, ЄС, Великій Британії, Японії, Канаді, Австралії за підтримку України.

Президент також підкреслив, що Росія веде «гібридну війну» проти інших країн, яка включає елементи кібератак, фінансування популістів та антиурядові рухи для дестабілізації внутрішньої ситуації.

«Росія не хоче мати сильну і об'єднану Європу. Росія не хоче мати сильну і об'єднану Велику Британію. Вона прагне роз'єднання, провокування конфліктів. Радий, що ці плани РФ не дуже ефективні», - зазначив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ