Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі вже загинуло 2130 військовослужбовців ЗСУ, - Ірина Геращенко

"​Від початку російської військової агресії на Донбасі загинуло 2130 військовослужбовців Збройних Сил України, серед яких 2 жінки. Вони захищали свою Батьківщину від агресора", - із виступу Ірини Геращенко на засіданні Ради Безпеки ООН 25 жовтня. Дебати на тему " Жінки. Мир. Безпека".
РБК-Украина

Ірина Геращенко (витяг із виступу): "Через війну 1937 дітей стали сиротами. Вдовами залишились 1213 жінок, а 1975 жінок втратили своїх синів. Іще 142 жінки чекають на звільнення із полону ОРДЛО свої рідних.
Особливо складною лишається ситуація із порушенням прав жінок та дітей на тимчасово окупованих територіях.

Російськи окупаційні війська і їх найманці беруть в полон українських жінок. За даними Служби Безпеки України у полон бойовиків ОРДЛО протягом двох років російської агресії було взято 238 жінок. На даний момент 233 жінки було знайдено та звільнено зусиллями українських уповноважених органів, та іще 5 жінок наразі перебувають у полоні.

Найбільш відома бранка Кремля Н. Савченко майже 2 роки провела в російській в'язниці. Інша українка - журналістка М. Варфоломєєва, більше року була в тюрмі в окупованому Луганську. Кого ж віддала Украйна окупантам щоб звільнити українських жінок? Це були кадрові військовослужбовці російської армії: Александров і Єрофеев задля звільнення Савченко і такий собі Іван Горбунов для звільнення М. Варфоломєєвої.

Це і є символ війни на Донбасі - російські чоловіки воюють проти українських жінок і дітей, вбивають і калічать їх, беруть їх в полон".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ