Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі зафіксували 16 обстрілів - штаб АТО

Як повідомили в прес-центрі АТО, з опівночі і до 18.00 зафіксовано 16 випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

На Маріупольському напрямку противник порушував “режим тиші” в районі Павлопіля, Широкиного, Старогнатівки, Мар’їнки, застосовувавши при цьому стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку обстріли з боку окупантів із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано в районі Авдіївки, Кам’янки, Верхньоторецького та Зайцевого.

На Луганському напрямку противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки та Новозванівки, де також застосовував стрілецьку зброю та кулемети. А по Новоолександрівці вів вогонь снайпер.

Як відомо, 21 вересня 2016 року у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки у населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких не може використовуватися стрілецька зброя.

Українська сторона готова безумовно виконувати домовленості щодо відведення військ від лінії розмежування, для чого розпочала заходи з інженерної підготовки відповідної місцевості та її розмінування для безпечного пересування спостережних груп ОБСЕ.

Також тривають підготовчі заходи до відведення військ, здійснюється належне облаштування спостережних постів та визначених місць для розташування особового складу, який буде відведено від лінії зіткнення.

Українська сторона Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін працює над шляхами та механізмами відведення військових підрозділів.

Збройні Сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника, навіть на визначених для відведення військ ділянках, не припиняються обстріли та провокації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ