Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими

На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими, - Укрінформ.

На Донеччині 750 міліціонерів відмовилися стати поліцейськими. Вони залишили ряди органів внутрішніх справ ще до проведення атестації.

Про це Укрінформу повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції області.

"На сьогодні у Донецькій області відмовилися переходити до поліції понад 750 осіб, усі вони вже звільнені з органів внутрішніх справ. Всі інші подали заяви про прийом до поліції. Кожен співробітник пройде атестацію. Рішення по кожному окремо прийматиме комісія, до якої увійдуть представники МВС України, а також громадських організацій", - повідомив начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Наразі в органах внутрішніх справ стався ряд структурних змін. З метою безперервної роботи з прийому звернень громадян і оперативного реагування на них, розслідуванню кримінальних правопорушень і притягненню винних до відповідальності вже призначено співробітників слідчих підрозділів і чергових частин.

Генерал підкреслив, що всі ці призначення - тимчасові і діятимуть до проходження співробітниками атестації, яка покаже, чи гідні вони увійти до лав Національної поліції.

"Нині відбуваються фундаментальні трансформації, але в один момент усе змінити неможливо. Національна поліція потребує фахівців, які мають відповідну освіту і певні навички. Це, передусім, слідчі, співробітники оперативних підрозділів. Ми не можемо зараз усіх звільнити і набрати нових співробітників. Процес реформування буде плавним і повинен завершитися до 1 січня 2016 року", - додав Аброськін.

Що стосується підрозділів ДАІ, то вони продовжують нести службу в звичайному режимі доти, поки не передадуть свої повноваження патрульним поліцейським. Набір до патрульної поліції у Маріуполі стартував 5 листопада. На сьогодні анкети на вступ до підрозділу європейського зразка подали понад 2 тисячі осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ