Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Донеччині взяли трьох поліцейських - на хабарі 7200 дол.

Слідчими прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом отримання працівниками поліції неправомірної вигоди. В ході слідства встановлено 2 факти вимагання працівниками поліції хабарів від громадян. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Так, заступник начальника та старший оперуповноважений відділу розкриття злочинів проти власності та незаконних заволодінь транспортними засобами управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Донецькій області, вступивши у змову зі старшим оперуповноваженим сектору викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків управління протидії наркозлочинності, вимагали та отримали від двох громадян неправомірну вигоду у сумі 4200 та 3000 доларів США.

У першому випадку хабар мав «врятувати» від кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом, у другому – повернути вилучений автомобіль.

У ході спеціальної операції, у ніч з 4 на 5 березня поточного року, працівники прокуратури Донецької області спільно з представниками Управління СБУ в Донецькій області та Управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції  України, після отримання частини грошей у сумі 80 тис грн на блокпосту автодороги Маріуполь-Мелекіне, затримали двох співробітників Управління карного розшуку. Через деякий час слідчі прокуратури встановили особу їх третього спільника та факт передачі другого хабара.  

Наразі обвинувальні акти стосовно поліцейських скеровані до суду. Кваліфікація правопорушень - ч. 3 ст. 368 (вимагання неправомірної вигоди) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

                          
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ