Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На донецькому напрямку бойовики обстрілювали сили АТО з мінометів

Протягом 16 жовтня станом на 18:00 в зоні проведення АТО в Донбасі російсько-окупаційні угруповання 12 разів порушили режим тиші, повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

Про загиблих і поранених в лавах української армії не повідомляється.

Наголошується, що більше половини обстрілу зафіксовано донецькому напрямку. Так, з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог двічі бив по захисників Авдіївки і шахти Бутівка. Також двічі під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили позиції сил АТО біля Кам'янки. А неподалік від Залізного проросійські найманці випустили 4 міни калібру 82 міліметри. Крім того, близько 14:00 і майже протягом години противник бив з міномета в районі Залізного, де взагалі немає укріплень української армії.

На приморському напрямку з протитанкового гранатомета бойовики обстріляли підступи до Старогнатовки. А стрілецьку зброю застосовували неподалік від Водяної і Павлополя.

На луганському напрямку під вогнем великокаліберних кулеметів ворога виявилися українські опорні пункти в околицях Новоолександрівки.

На більшість провокацій противника сили АТО відповідали вогнем з піхотного озброєння, не забороненого мирними домовленостями.

Нагадаємо, що протягом 15 жовтня російсько-терористичні війська 16 раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

В кінці доби обстановка в Донбасі залишалася напруженою, але контрольованою бійцями ВСУ.

Увечері, після 18:00, бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових, при цьому використовували переважно легке піхотне озброєння. Бійці ВСУ 11 разів відповідали ворогові відкриттям вогню на поразку.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ