Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На дороги Хмельниччини виїхала перша в Україні мобільна поліцейська станція

На дороги Хмельниччини виїхала перша в Україні мобільна поліцейська станція завдяки підтримці КМЄС, - Press and Public Information Department.

Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) передала поліції Хмельницької області мобільну поліцейську станцію – першу з подібних спецавто в Україні. Новий мікроавтобус (Ford Transit) оснащений обладнанням, що дозволяє мобільній поліцейській ділянці  працювати автономно у віддалених населених пунктах, зокрема, проводити прийом громадян. Мікроавтобус має спеціальну систему опалення, що здатна працювати за складних погодних умов, та отримувати живлення безпосередньо від електромереж. Автівка також обладнана сиренами, сигнально-голосовою установкою та проблисковими маячками.

Мобільна поліцейська станція надаватиме послуги мешканцям семи селищ Хмельницької області, де проживає понад 6000 людей. Вона "базуватиметься" в селі Колибаївка, яке раніше не мало поліцейського відділку.

КМЄС також надала допомогу й у відкритті стаціонарного поліцейського відділу в селі Колибаївка, де відтепер працюватиме група швидкого реагування патрульної поліції, а також двоє дільничних. Зокрема, Консультативна місія ЄС передала комп’ютери, оргтехніку, забезпечила Колибаївську поліцейську станцію  меблями, сейфами, кондиціонерами та відповідним поліцейським брендуванням.

«Консультативна місія ЄС рада підтримати Нацполіцію Хмельницької області, адже відтепер правоохоронці зможуть якісно працювати у віддаленій сільській місцевості завдяки мобільній поліцейській станції», -  наголосила в.о. керівника підрозділу КМЄС із реформування правоохоронних органів Маура О’Салліван. "Відсьогодні,  жителі селищ можуть бути впевнені, що поліція приїде, коли вони просять її про допомогу. Важливо відновити довіру громадян, надаючи людям ефективні та надійні послуги", - додала вона.

Загальна вартість обладнання, переданого поліції Хмельницької області, становить 1,5 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ