Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Форумі видавців презентували «Читанку для діточок» Маркіяна Шашкевича

У суботу 16 вересня, у блакитній залі Палацу Потоцьких, у межах Форуму видавців відбулась презентація книги «Читанка для діточок» Маркіяна Шашкевича, - прес-служба Львівської ОДА.

Книга вийшла трьох варіантах, перший – читанка у трьох томах, яка складається з «Читанки для діточок» - оригінал, тією мовою, якою була написана Маркіяном Шашкевичем, у другій книзі адаптована версія тієї ж книги, третя книга – «Маркіян Шашкевич, апостол духа. Портрет». Ці три книги є унікальним благодійним виданням, котре буде передаватися виключно у бібліотеки та музеї України.

Другий варіант книги – одинарна «Читанка для діточок» адаптованою українською мовою.

Третій варіант – колекційне видання в «скрині», для людей, які долучилися до цього проекту.

"Споминаймо браття милі, може спомин спосіб дасть воскрести в новій силі руську славу, руську власть", - так словами Маркіяна Шашкевича розпочав свій виступ Ярема Гоян, український прозаїк та укладач книги під час презентації.

Довідка:

Маркіян Шашкевич – один із основоположників громадської лірики в українській літературі. Тема національного відродження органічно єдналася із закликом до боротьби. Ідейна і творча спадщина М. Шашкевича увійшла надбанням у духовний світ українців та є живим джерелом збагачення духовності сучасних поколінь.

Авторами ідеї та керівниками проекту були: Степан Кубів, Олександр Святоцький, Ярема Гоян, Микола та Руслан Стефанчуки. Проілюстрована книга малюнками академіка Василя Касіяна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ