Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Форумі видавців презентували книжкову новинку газети “День”

Сьогодні, 15 вересня, у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких у межах Форуму видавців відбулась презентація інтелектуального видання серії “Україна Incognita” книги “Корона або Спадщина Королівства Руського”, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Видання складається із чотирьох розділів, тут зібрані кращі публікації відомих авторів газети “День”. “Корона або Спадщина Королівства Руського” відтворює ключові події української історії, порушує питання аристократії, відображає історію минувшини.

“Ми ніколи не забуваємо про те, за що боролись найбільш передові люди свого часу. Якщо ви пригадаєте, Василь Вишиваний був викрадений з Відня НКВД у 50 –х роках, це той, хто хотів бачити Україну конституційною монархією як і більшість країн Європи. Це зовсім близька історія, але яка ж невідома для нас. Чи пошанований як слід Василь Вишиваний в Україні, а чи вивчена спадщина Скоропадського,Липинського? Це ті питання, які порушені авторами у книзі”, -  розповіла під час презентації головний редактор газети “День” Лариса Івшина.

Один з авторів книги Ігор Смешко зазначив, що “Корона або Спадщина Королівства Руського” є зброєю для подолання меншовартості.

“Без України ніколи не було б Московії  і ворог атакує нас сьогодні економічно, військово, дипломатично, а також інформацйно. Упродовж багато років газета “День” веде боротьбу з агресором на інформаційному полі і ця книга є свідченням глибокого аналізу та осмислення нашої історії”, – наголосив Ігор Смешко.

Видання привертає увагу читача передусім вишуканим дизайном обкладинки, а також наявністю листівок, виконаних художницею Анною Гаврилюк, що доповнюють зміст книги.

Участь у заході також взяли представники влади, митці, науковці, журналісти, читачі, студентство.

З нагоди виходу книги “Корона або Спадщина Королівства Руського” головного редактора газети “День” Ларису Івшину привітав голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ